Барбарин магични вртлог боја

Барбара Васић, уметница српског порекла која живи у Даблину, у Ирској, изложиће своје дигиталне колаже и анимације у београдској галерији "Хаос", од 13. фебруара до 10. марта. Излагала је у Србији, Ирској, Француској, а њени радови се налазе у саставу приватних колекција у Србији, Немачкој, САД и Ирској.

У београдској галерији "Хаос", од 13. фебруара до 10. марта, српско-ирска уметница Барбара Васић, имаће изложбу дигиталних колажа и анимација.

Барбара Васић је рођена 1970. године у Даблину, у Ирској. Дипломирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 2000. године, а студирала је и историју уметности, костим и филм.

Године 2008. освојила је Grand Prix на Трећем југословенском бијеналу младих у Вршцу. Звање Master of Arts је стекла 2004. године на Националном колеџу за уметност и дизајн у Даблину. Од 2004. до 2009. године била је члан уметничке групе ФАФ.

Излагала је у Србији, Ирској, Француској и ван оквира Европе. Њени радови се налазе у саставу приватних колекција у Србији, Немачкој, САД и Ирској.

Проучавање тела у простору чини фокус уметничке активности Барбаре Васић. Њени радови обухватају цртеж, сликарство, кратки филм, просторну инсталацију и, новије, дигитални колаж, анимацију и интерактивну инсталацију. Бави се графичким дизајном. Живи и ради у Даблину.

"Ликовни доживљај простора Барбаре Васић је сав у покрету, динамичан, који гледаоца увлачи у свој јединствени вртлог. Интензивне боје појачавају тај утисак. Њени радови не руше само границе конкретног и појединачног, већ и границе самог медијума слике, тежећи да гледаоца увуку у магични вртлог интензивних боја, мноштва путева, углова гледања, у трагање које никада не може да буде довршено... У својим уметничким творевинама Барбара Васић истражује могућности представљања и сликовног изражавања простора. Простор за уметницу није унапред дат феномен, место или скуп места, већ оно што тек треба конституисати, нешто што се у ликовном истраживању образује и стално изнова обликује", каже Ирина Деретић, историчарка уметности у предговору за каталог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи