Руска помоћ српском наслеђу на Космету

Сретењски манастир у Москви покренуо је акцију помоћи српским православним манастирима и црквама на Косову и Метохији. Архимандрит Тихон, настојатељ Сретењског манастира, позива на очување упаљене свеће православља на Косову.

Сретењски манастир у Москви покренуо је акцију помоћи српским православним манастирима и црквама на Косову и Метохији, саопштила је Епархија рашко-призренска.

У овом московском манастиру постављена је кутија са натписом "За прилоге манастирима и храмовима на Косову и Метохији", а Епархија преноси поруку архимандрита Тихона, настојатеља Сретењског манастира, који позвао на очување упаљене свеће правосљавља на Косову.

Архимандрит Тихон један је од најугледнијих московских игумана и духовника млађе генерације који активно раде на духовном препороду у Русији.

Крајем новембра 2011. у Сретењском манастиру боравио је архимандрит Сава Јањић, игуман манастира Високи Дечани, и разговарао са архимандритом Тихоном о видовима помоћи за српски народ.

Прелиминарни разговори довели су и до сусрета Тихона и јеромонаха Игнатија са Епископом рашко-призренским у Београду у децембру исте године, када су договорени конкретни предлози за активнију сарадњу и помоћ која би из Руске православне цркве била координисана преко Сретењског манастира.

Након што је недавно поднео детаљан извештај црквеним властима, Тихон је добио патријаршки благослов за почетак ове акције братске солидарности.

Ова акција представља и реализацију идеје коју је претходних месеци наговестио председавајући одељења за иностране послове Руске православне цркве, митрополит Волоколамски Иларион, додаје се у саопштењу Епархије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи