У Сарајеву нетолеранција према Србима

Реагујући на оптужбе изречене на сесији „Круга 99“ са темом „Срби у федерацији БиХ“, Милорад Додик, председник Републике Српске је рекао да Срба има мање у Сарајеву због етничког чишћења и нетолеранције и додао да је Република Српска одговорна у настојању да заштити Србе у Федерацији.

Смањен број Срба у Сарајеву доказ је где станују етничко чишћење и нетолеранција према другима и другачијима, изјавио је Милорад Додик, председник Републике Српске.

Реагујући на оптужбе "Круга 99" да је Република Српска крива за смањен број Срба који сада живе у Федерацији БиХ у односу на 1991. годину, Додик је нагласио да РС води одговорну политику и апсолутно настоји да заштити Србе у Федерацији БиХ.

"Српска води одговорну политику. У Сарајеву јасно постоји конкретан живот, а зашто тамо неко не живи требало би питати одговорне у Сарајеву", поручио је Додик.

Председник Асоцијације "Круг 99" Сулејман Реџић је, приликом најаве теме сесије, за положај Срба у Федерацији БиХ оптужио Републику Српску, истичући да тај положај углавном зависи од политике у РС према несрбима, нарочито Бошњацима.

У Федерацији БиХ данас живи четири до пет пута мање Срба у односу на попис становништва из 1991. године, рекао је у недељу председник Српског грађанског вијећа - Покрет за равноправност, Сретко Радишић на сесији "Круга 99" о теми "Срби у Федерацији БиХ". „Круг 99" је асоцијација независних интелектуалаца са седиштем у Сарајеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи