Нишлије Еyot у Паризу

"Нирвана европског џеза", нишка група Ејот (Еyot) наступа 1. фебруара у Културном центру Србије у Паризу. Њихов албум "Хорајзон", објављен 2011. године је оцењен као ремек дело невиђено на овом простору, а музика окарактерисана као фузија различитих жанрова са елемeнтима источноевропског фолклора.

Културни центар Србије у Паризу за среду 1. фебруар најaвљује концерт grupe Ејот (Еyот) из Ниша. Музика Еjот-a представља „музичаре жељне свежег звукa комбинујући џез културу, префињеност класичног клавира, оштре елементе источно европске народне музике, уз само назнаку суптилне електронике", стоји у најави Културног центра.

После објављивања деби албума "Хорајзон" (Horizon), 2010-2011. критичари су за нишку групу Ејот рекли да је "Нирвана европског џеза", а албум оценили као ремек дело невиђено на овом простору.

"Можда људи због тих успеха по иностранству, и уопште, у нама виде неки бенд који је напокон, после Кербера и Галије, успео да пређе локалне оквире", рекао је за РТС пијаниста Дејан Илијић.

Музика групе Ејот је фузија различитих жанрова са елемeнтима источноевропског фолклора.

"То је ово поднебље. То је пулсација с целог Балкана", објашњава Марко Стојиљковић, басиста.

"Мислим да та комбинација непарних ритмова и одређене форме композиције, јесте добитна комбинација", додаје Стојиљковић.

Албум "Хорајзон" сниман је само два дана у студију македонске радио-телевизије. Објављен је у Србији, Хрватској и Сједињеним државама.

"Ми верујемо да смо већ велики бенд, само је битно да то што више људи чује", каже Дејан Илијић.

У Културном центру Србије у Паризу у среду, 1. фебруара у 20:00 сати наступају Дејан Илијић - клавир, Слађан Миленовић - гитара, Милош Војводић - бубњеви и Марко Стојиљковић - бас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи