Подршка Министарства се наставља

Министарство вера и дијаспоре Србије ће и у 2012. години наставити да подржава пројекте и активности чланова дијаспоре, каже се у саопштењу. Подршка ће бити усмерена на искоришћавање хуманог капитала наше дијаспоре за развој матице Србије-образовања, вештина и знања.

Министарство вера и дијаспоре Србије саопштило је да ће и у 2012. години наставити да подржава пројекте и активности чланова дијаспоре.

Како је саопштено, подршка ће бити настављена у циљу афирмације вредности које теже везивању српских стручњака из дијаспоре за институције и установе у Србији, кроз искоришћавање хуманог капитала - образовања, вештина и знања.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре је навео у саопштењу да када стручњаци одлуче да иду, држава не губи само кроз директне инвестиције, "већ и преко изгубљених добитака и изгубљеног "мотора" процеса модернизације, популационог развитка, бржег старења становништва и других елемената".

"Зато ћемо и у овој 2012. години предузети бројне мере које теже да искористе хумани капитал наше дијаспоре за развој матице Србије", саопштио је Срећковић.

Министар је најавио да ће, након употпуњавања базе података, банке података о високообразованим лицима која су у иностранству, афирмисати пројекте за повратак стручњака.

Биће настављени и програми размене студената, универзитетских наставника и стручњака, којим се директно подстиче циркулација уместо трајне миграције, кроз сарадњу државе матице, државе пријема, страних агенције и невладиног сектора, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи