Срби у Црној Гори свесни свог идентитета

Мирослав Влаховић, функционер Српске листе, сматра да у Црној Гори не постоје националне поделе већ различити национални идентитети који имају своје легитимне интересе. Актуелизација овог питања владајуће елите потпуно је сувишна и узалудна, сматра Влаховић.

"У Црној Гори не постоје националне поделе већ различити национални идентитети који имају своје легитимне интересе па је напор црногорске политичке елите да актуелизује питање "превазилажења подела" узалудан", изјавио је Мирослав Влаховић, функционер Српске листе.

Српски народ је идентитетски дефинисан својом историјом и културом, па је напор актуелне политичке класе у црногорској држави да актуелизује ово питање потпуно сувишан и узалудан, навео је Влаховић и додао да у црногорској држави постоје националне и религијске групе које су међусобно различите.

Те њихове разлике нису линије подела, већ линије разликовања, казао је Влаховић и додао да је српски народ у Црној Гори свестан свог националног идентитета.

Влаховић је додао да је прича о превазилажењу подела у Црној Гори велика обмана коју лансирају узурпатори политичког простора. Инсистирање на "превазилажењу подела" је превара којом политичка класа у овој држави држи у покорности српски народ, сматра Влаховић.

Према његовим речима, констатовање тих разлика је саставни део индивидуалних и колективних слобода и људских права. Те разлике су легитимне, нормалне и поштовање тих разлика и различитих интереса који из њих извиру је суштина демократије, сматра Влаховић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи