Шест година Споне уз Деда Мраза

Деца из Кретивне радионице Споне у Скопљу сачекала су Деда Мраза уз посебан програм који је уједно обележио шест година од оснивања Културно - информативног центра Срба у Републици Македонији - Спона.

Најмлађи чланови Културно-информативног центра Срба у Македонији - Спона, полазници Креативне радионице, допунске, неформалне наставе на матерњем српском језику, приредили су програм поводом шестогодишњице формирања асоцијације.

Присутне госте, међу којима је био и амбасадор Србије у Македонији, Томислав Ђурин, поздравио је Милутин Станчић, председник Споне.

"Држећи се нашег сталног опредељења да скромним обележавањем подсећамо на значајне резултате Споне, и овога пута остављамо да нам те непобитне трагове ангажмана потврђују дела и процењују други, и то у свим областима наших распорострањених активности, пре свега на информативном и образовном пољу", рекао је Станчић.

Станчић је подсетио да је у протеклом шестогодишњем деловању Споне потврђено основно опредељење за практичним деловањем на очувању националног, културног и духовног идентитета Срба у Македонији.

Деда мраз у Спони

Програм најмлађих је осмишљен уз педагошку режију у Креативној радионици - Нене Ристић Костовске и Јелене Брауновић. Песмом и игром представили су се Ива Спасић, Јован Колевски, Елена Аризанова, Марко Ристов, Јана Денковска, Коста Аризанов, Мила Анастасова.

Деда-мраз, дечји песник Стојана Арсић је даривао децу. Уз рецитацију и „учитељско пропитивање", колико су тога у овој години научили, колико су порасли и незаобилазно „колико сте били добри", деда-мраз Арсић је учесницима програма поделио поклон пакетиће које су припремиле активисткиње удружења Жена Српкиња у Македонији.

Координатор овогодишњег програма по пројекту Споне допунске факултативне наставе на матерњем српском језику, Милена Митић, свим учесницима дечјег програма у Центру уручила је додатне поклоне - српски буквар и књигу дечје лектире.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи