Бечки балови, а међу њима и један српски

Међу бројним баловима града Беча који почињу да се смењују у последњим данима старе године, налази се и један српски. Традиционални Светосавски бал у Бечу ће и у Новој одржати 28. јануара.

Након скоро 500 година традиције, бал као гламурозни догађај постао је саставни део имиџа аустријске престонице. Почиње сезона балова, и траје од последњег дана 2011. године, а завршава се у марту 2012.

У новогодишњој ноћи у палати Хофбург у центру Беча одржава се "Царски бал", а потом се ређају "Бал посластичара", "Цветни бал", "Официрски бал", "Полицијски бал".

Међу бечким баловима је и традиционални српски "Светосавски бал", 28. јануара 2012. у Паркхотелу Шенбрун. Сваке године се у царском граду одржи око 250 до 300 балова са око 200.000 гостију из земље и иностранства.

Балови се тематски и историјски разликују јер их органузују различите професије. Најпознатији је Оперски бал (16. фебруар 2012.), који се одржава у згради Државне опере у Бечу и који је омиљен и међу личностима светске јавне сцене и политичке елите Аустрије.

Један од омиљених балова међу бечком публиком је и "Цветни бал", који се одржава 13. јануара 2012. године. Бечко градско зеленило ће за ту прилику градску већницу претворити у миришљаву цветну дворану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи