Србија на вези

У емисији између осталог... Филм "Чангаловић: Прича о оперском певачу Мирославу Чангаловићу" биографски је документарац о највећем басу Опере Народног позоришта у Београду. Уметник особеног гласа, остварио је 90 улога у 68 опера. Наступао је у 754 представе на београдској сцени и у 290 представа на 70 оперских сцена. Награђен је бројним признањима у земљи и свету и сврстан у ред витеза уметности Француске и у национално благо Русије. Ипак, Мирослав Чангаловић остаће упамћен и као велики хуманиста и племенит човек. Ове године обележава се стогодишњица његовог рођења, а о филму ће говорити продуценткиња и редитељка Нада Савић.

Раскошна монографија "Модерни Београд од 1918-1941." својеврсни је омаж српској престоници и њеном развоју у модерну европску метрополу са сопственим идентитетом. Ова књига читаоцима даје увид у јавни, али и приватни живот града, кроз приче о баловима, журкама, кафанама, клубовима, моди, архитектури... Према речима аутора - Тијане Антонијевић и Душана Бапца, "Модерни Београд" није само сведочанство прошлости, већ водич за разумевање савременог Београда. Књига је преведена на енглески и руски језик, а у емисији ће је представити један од аутора - Душан Бабац.

Једном броју осамнаестогодишњака у Нишу, који су расли без родитељског старања, ускоро би требало да стигну лепе вести, захваљујући новом пројекту Хуманитарне организације "Наши Срби". Прикупљање средстава за тај пројекат био је главни циљ хуманитарне вечери одржане у САД. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Тања Адамовић
Тања Адамовић

Мултимедијална изложба Југословенске кинотеке, "Победа осмеха" посвећена великом глумцу Миодрагу Петровићу Чкаљи, отворена је 11. октобра у Љубљани. Више о овој изложби у причи Милована Терзића.

Уредници емисије

Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација

Ернестина Глигоријевић

 
субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи