Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Јасна Опавски и Срђан Куљанин. Реприза емисије је 02.03 на РТС Свет.

У прилогу наше колегинице из Канаде Биљане Туцаков сазнаћемо о резултатима званичне посете тој земљи министарке науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије др Јелене Беговић и сусретима које је имала са представницима канадске владе, универзитета и привредних организација.

Циљ посете било је успостављане партнерства у областима науке и технологије и будуће сарадње у иновативним пројектима. Др Беговић се такође састала и са представницима српске заједнице у Канади.

У емисији говоримо и о пројекту „Писма Медиали“ који је организовао београдски „Музеј штафелаја“ у сарадњи са Галеријом „Круг“ из Будимпеште. Тим поводом гост наше емисије је уметница Јасна Опавски.

У прилогу колегинице Вање Васић биће речи о привреднику и књижевнику из Мајамија који представља свој роман „Нова Александрија“.

Гост емисије је и уметник Срђан Куљанин који се раније представио као фризер који слика на коси. Свој таленат је пренео и на платно и покренуо уметнички правац који је назвао „Српски кубизам“.

У прилогу из Чикага колега Александрар Жигић извештава о фестивалу хране „Укус Србије“ који се већ 20 ти пут одржава у том граду. Фестивал су посетили не само пресдставници српске заједнице већ и обични Американци.

Уредници емисије су Тања Адамовић и Душан Жарковић.

Редитељ је Драгица Гачић

уторак, 17. септембар 2024.
22° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи