Наши уметници излажу у Боливији

У Боливији, у Ла Пазу, 4. јуна отворена је изложба нашег академског сликара Љубомира Лацковића. У истом музеју налази се и поставка излозбе "Временски путници" уметнице из Србије Александре Ане Микарић, настале у сарадњи са боливијским уметником Фабрициом Ларом.

У Ла Пазу, у Боливији, 4. јуна свечано је отворена изложба цртежа и графика нашег академског уметника Љубомира Лацковића, насталих током двогодишњег боравка у Либији.

Ову изложбу отворили су наша уметница из Србије Александра Ана Микарић и боливијски уметник Фабрицио Лара, а присутнима се обратио и чувени уметник и редовни професор уметничке Академије у Ла Пазу, Фернандо Монтес.

Радови који су приказани инспирисани су уметниковим животом у Либији, пре свега бедуинима и живописним бојама тканина које носе. Такође, можемо запазити и архитектуру Либије у његовим радовима. А сваки рад као и скулптура овог уметника, кажу организатори, вођена је духовношћу и причом која даје посматрачу и метафизичку димензију.

Ову изложбу приредили су Александра Ана Микарић и Фабрицио Лара испред Галерије Нова, која је и настала са циљем и надом да ће бити спона културе, првенствено Србије и Боливије, као и Европе и Јужне Америке.

Љубитељи културе имаће прилику да погледају ову изложбу до 20.јуна након чега изложба одлази у Национални музеј града Ел Алто.

У истом музеју у Ла Пазу, у музеју Tambo Quirquincho отворена је и изложба "Временски путници" наше уметнице из Србије Александре Ане Микарић.

Ова изложба први пут је приказана у Санта Крузу ове године у Музеју савремене уметности и изложба је која путује. Изложба је заједнички пројекат двоје уметника, Александре Микарић и Фабрицио Ларе, који су годину дана истраживали, у консултацији са археолозима, стручном литературом, посећујући музеје и археолошка налазишта одали почаст својим радом прошлим временима. Наиме, ради се о препознавању сличности двеју култура Винчанске културе из Србије и Тињанаку културе из Боливије.

По први пут, двоје уметника са два различита континента, из различитих култура ујединили су свој рад на истом платну одајући част прошлим и будућим временима.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије