Организација "За невидљиве хероје" пружа подршку која пуно значи

Хуманитарна организација "За невидљиве хероје" пружа подршку нашим херојима и њиховим породицама. Мисија им је да, кроз различите активности и програме помоћи, побољшају животе оних који су се храбро борили за нашу земљу.

На предивном поседу српског православног манастира Светог Преображења Господњег у Милтону, хуманитарна организација "За невидљиве хероје", организовала је скуп поводом прикупљања средстава и хуманитарне помоћи за пале борце и њихове породице.

Организација "За невидљиве хероје" основана је 2017. године и посвећена је пружању подршке и помоћи војним ветеранима, њиховим породицама у Србији, Републици Српској и региону.

Њихова мисија обухвата пружање психолошке подршке, медицинске неге и организовање образовних и културних догађаја. Рад организације је засновано на добровољном раду, а сва прикупљена помоћ директно одлази корисницима.

"Хуманитарна организација "За невидљиве хероје" има 3 основна циља - помоћ борцима из рата деведесетих од Словеније до Космета, без обзира на формацијску припадност, неговање културе сећења на историјске догађаје и личности из наше прошлости и наш трећи циљ је неговање хуманости, патриотизма, националног идентитета...Овај скуп је организован као помоћ четворици бораца које помажемо у акцији Огњиште 2024. То су борци Добрић, Королија, Цакић и Минић. Њих помажемо заједно са породицама и то је једна од акција које организујемо сваке године", каже Златко Шарчевић Шарац, оснивач ЗНХ и волонтер.

Својим радом настоје да олакшају изазове са којима се бивши борци суочавају након службе. Такође, раде на подизању свести о значају ових хероја, осигуравајући да добију заслужено признање и поштовање у друштву.

"Сматрам да много дугујемо наших ветеранима, сви им ми дугујемо јер су пуно дали за нас, неки су и животе дали и треба да пошаљемо поруку њиховим породицама да знају колико то нама значи. И мој теча је био ветеран 1999. године и причао ми је о својим друговима који сада живе у сиромаштву, и имају тежак живот, па сам одлучио да и ја помогнем колико могу одавде из дијаспоре", каже Лазар Лолић, волонтер.

Хуманитарна организација "За невидљиве хероје" је светлост наде и подршке за многе борце и њихове породице. Захваљујући великодушности донатора, као и целокупног тима волонтера, који својим несебичним радом омогућавају да се све планиране активности организују.

Ова организација осигурава да хероји и њихове породице добију подршку кроз разне активности и програме помоћи.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару