Козарска Дубица добија вртић, дар Филипа Цептера

На свечаној цермонији у Козарској Дубици, Задужбина "Филип Цептер“ поклонила је том граду на Уни објекат који ће бити адаптиран у дечји вртић. Свечаности је присуствовао и председник Републике Српске Милорад Додик али и друге високе званице. Дан раније, у Дому културе, одржано је и окупљање „Десет златних генерација“ матураната дубичке гимназије „Мира Цикота“, у којој је Филип Цептер био пета генерација.

Сваке године у Козарској Дубици родитељи малишана сусрећу се са истим проблемом, недостатком места у вртићу, због чега су принуђени пронаћи праву особу којој могу поверити децу на чување док су они на послу.

Преуређењем једног објекта биће довољно места за све, а дилема родитеља отклоњена.

"Мислим да ће нам свима ово пуно значити и да ће наши малишани напокон имати место где ће моћи да се друже, бораве и буду пажени од стране васпитача, што је врло значајно за њихов раст и развој", каже редитељка Снежана Богнар.

"Ја се надам да ће у скорије време бити решена ова ситуација, где ће сва деца у овом граду имати прилику да имају своје место у вртићу", каже Маја Берберовић, директорка Дечјег вртића "Пчелица".

Због недостатка капацитета постојећих вртића у Козарској Дубици већ годинама не може да се упише више од 50 посто деце. Захваљујући предузетнику Филипу Цептеру који је пореклом из ове општине, проблем ће напокон бити решен.

"Имамо част и привилегију да можемо да подржимо и да неограничено време уступимо деци Козарске Дубице један диван вртић, односно образовну установу", каже Филип Цептер.

"Данас имамо свечан тренутак где ће званично почети реконструкција, санација и да ће Општина Козарска Дубица, тј. наш вртић добити на трајно коришћење, односно у власништво велики објекат", каже Раденко Рељић, начелник Козарске Дубице.

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће новац за адаптацију објекта и набавку одговарајуће опреме бити обезбеђен из републичких извора. Каже да је циљ да се и у осталим општинама Српске трајно реши питање смештаја малишана у вртићу.

"Дубица ће бити једна од ретких општина којој ће обухват и смештај деце у вртићу бити свеобухватан. Готово да нема општине у којој тако нешто постоји, овим пројектом то се дешава", каже Милорад Додик.

Вртић у Козарској Дубици капацитета 300 места требало би да почне да ради за годину дана. 2600 метара квадратних површине око објекта планирано је за уређење инфраструктуре.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару