Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће данашње емисије су Ивана Кукољ Соларов и Јелена Делибашић. Реприза емисије у 02.10 на РТС Свет.

Поводом 170 година од рођења Михајла Пупина, на Луткарској сцени Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина, премијерно је приказана представа посвећена нашем великом научнику, писцу, родољубу под називом "Миша Пупин Идворски". Представа је рађена по тексту Угљеше Шајтинца, а у режији Петра Пејаковића.

Прича прати првих девет година Пупиновог живота у Идвору, одрастање и одвајању од породице. Ово је само један од повода да нам у госте дође Ивана Кукољ Соларов, помоћница директора зрењанинског Народног позоришта "Тоша Јовановић".

Исидора Секулић била је једна од наших најистакнутијих књижевница. Јелена Делибашић је анализирала њен живот и посветила јој књигу која је представљена 15. маја на промоцији у РТС Клубу. "Исидора Секулић: Речи" помаже да боље разумемо дела и мисли наше великанке, као и њен однос према љубави, патриотизму... Гошћа емисије биће Јелена Делибашић, ауторка књиге "Исидора Секулић: Речи".

Промоција нове збирке поезије "Свемирје Бога" и романа "Берлинска опсесија" и "Београдска фасцинација" песника и писца Владана Ракића одржана је у Удружењу књижевника Србије. Догађај је пратио Борис Миљевић.

У Торонту, Канада, одржан је Фестивал српског филма, о томе извештава Биљана Туцаков.

О активностима српске заједнице у Америци извештава Александар Жигић.

Уредник емисије Тања Адамовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије