Представа "Камионџијска бајка" пред публиком у Чикагу

„Камионџијска бајка" нова је представа Српског драмског позоришта из Чикага. Као инспирација, аутору представе послужили су бројни пријатељи и познаници из Србије и региона, који се у САД баве транспортом.

Српско драмско позориште Чикаго припремило је нову представу, под називом "Камионџијска бајка", чији аутор је Антоније Тони Ковачевић.

Реч је о догодовштинама кроз које пролази један возач камиона из Србије у Чикагу. Премијера представе била је у друштвеној сали цркве Свети Никола у чикашком насељу Лајонс.

"Ово је прва представа, први драмски комад који сам написао, просто јер ја живим у свету камионџија, окружен сам камионџијама, то су моји пријатељи, моји клијенти", каже аутор представе, Антоније Ковачевић.

Ових година међу возачима камиона и власницима транспортних фирми може се наћи значајан број људи из Србије и региона, посебно у Чикагу, али и другим деловима САД.

"Мислим да је цео дан одрадио посао фантастично. С обзиром на то да смо сви аматери, ово је испало врло, врло добро", каже Александра Петковић.

"Снежана је млада студенткиња из Ниша која је студирала у Србији, а дошла је у Америку за бољим животом...мало је скренула са пута и кренула у "тракинг" бизнис", каже Јелена Ђорђевић.

"То је права емигрантска прича...дечко који долази за бољим животом, али се на крају враћа за Србију", каже Игор Обрадовић.

"И мени и Александри је ово први пут да учествујемо на овакав начин, нисмо до сада имали искуства. Можда ми се у почетку није баш допао лик јер је негативан, без неких моралних норми, али се треба погледати са друге стране и да су овакве комедије добродошле", каже Мина Павловић.

Предвиђена су 4 извођења, од тога 2 у чикашком насељу Лајонс, једно у Висконсину и једно у Меривилу, у Индијани.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије