Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Шести "Свесрпски дечји сабор" одржаће се од 23. до 26. маја 2024. године у организацији Дечјег културног центра Београд и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Реприза емисије у 01.56 на РТС Свет.

Манифестација је усмерена према деци српског порекла из дијаспоре и региона, а циљ јој је успостављање трајних веза са земљом порекла, развијање осећања припадности и повезивање са вршњацима из Србије. Идеја је да деца науче или унапреде српски језик, упознају знаменитости, културне тековине и историју. Уредница манифестације Ивана Табори Обрадовић тим поводом је наша гошћа.

 У холу народног позоришта Ужице, као део пратећег програма Фестивала "Јоаким Вујић", отворена је изложба фотографија под називом "Бата у 90 слика", посвећена легендарном глумцу Велимиру Бати Живојиновићу, а поводом обележавања 90 година од глумчевог рођења. После успешне премијере у Сарајеву, а потом и у Београду, ова путујућа изложба обишла је и Бајину Башту, након чега је стигла у Ужице. Овај културни догађај представља прилику за посетиоце да кроз 90 одабраних фотографија прођу кроз животну причу и богату каријеру Бате Живојиновића. Изложба ће крајем године бити представљена и у Пекингу. Гости емисије су уредница изложбе Елена Стојановић, директор "Борбе" Андрија Јоргић и Батин син, Миљко Живојиновић.

Чланови Удружења "Херцеговац" из Чикага прославили су своју славу. Кажу да је ове године на скупу највише било речи о Резолуцији о Сребреници у УН. Неки од њих управо су на путу из Чикага за Њујорк, да би по други пут у три недеље говорили пред УН о страдањима Срба почетком деведесетих у Босни и Херцеговини. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредница емисије Тања Адамовић

Водитељка Нада Вукелић

Реализација Ернестина Глигоријевић

среда, 19. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије