Доктор Живковић из Чикага новим методама лечења даје наду многима

Наши људи у свету су цењени као стручњаци са којима сарађују значајна имена из света науке. Један од њих је и Крагујевчанин Марко Живковић који живи и ради у Чикагу. Од недавно се на његовој клиници примењује нова метода у лечењу поремећаја у раду мозга.

PTMS, персонализована транскранијална магнетна стимулација је иновативни третман који налази све већу примену у лечењу психонеуролошких поремећаја и дисфункција мозга.

Употреба у лечењу је могућа код различитог дијапазона, од самих физичких повреда, па до лепезе хипер и хипо функција мозга, што урођених, што стечених поремећаја, што су, нпр, тумори, депресија, анксиозност, мигрене, биполарни поремећаји, аутизам, осесивно-компулсивни поремећаји и друго.

Суштина технике је конкретна и лична терапија магнетним таласима сваком пацијенту понаособ.

Др Кевин Марфи је родоначелник ове неуро модулативне методе. До момента када се посветио истраживању, специјалности су му биле лечење тумора мозга и радиологија, а свој рад, медицинско знање је стицао, између осталог и на престижном универзитету Чикаго.

"У медицини користимо много метода за којњ имамо одобрење од ФБА, Федералне агенције за храну и лекове који регулишу примену и употребу лекова и уређаја у лечењу. Овај уређај је одавно признат од ове организације, дуго се користи у лечењу депресије. Мој рад и научни труд били су усмерени да докажем да је коришћењем овог апарата могуће и веома корисно и код других поремећаја и болести у функцији мозга. Један од њих, је, рецимо, аутизам.То је оно што се овде промовише", каже др Марфи.

Крагујевчанин Марко Живковић који већ извесни број година живи и ради у Чикагу, ношен жељом да побољша живот у свом непосредном окружењу, окупио је врхунски број стручњака и недавно отворио клинику у северном делу Чикага која је прва, на целом Средњем западу, која користи ову изузетну методу.

"До саме идеје смо дошли једноставно преко "рисрча" и може да помогне код доста неуролошких дисордера, нпр. аутизам и др. и видели смо да то овде нема, поготово не ова верзија, и видели смо то као шансу. Овај вид третмана се не плаћа преко осигурања, тако да не може пуно родитеља да то приушти за своју децу. Е, ту се ми налазимо. Ми желимо да ово не буде бизнис, већ да буде доступно већем броју деце. То је наш главни циљ и наша мисија", каже Живковић.

Ова, на први поглед једноставна и неинвазивна и веома напредна терапија, својим досадашњим резулататима потврђује линију прогресије у позитивном правцу и даје реалну наду свима којима је преко потребна.


среда, 28. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару