Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Марио Гламазић, Душан Вујошевић и Ана Петровић. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Филм "Небеско", инспирисан духовним наслеђем свете лозе Немањић, премијерно је приказан у четвртак 11. априла у препуној сали МТС Дворане.  Јунаци филма су деца данашњице - Душан и Христина - који откривају, користећи своју машту као времеплов, разлоге због којих је већина владара ове династије канонизована за светитеље.

Режију потписује Марио Гламазић, а сценарио филма саткан је од писаних предања Стефана Немање, владике Николаја Велимировића... У госте нам долазе - редитељ Марио Гламазић и глумац Душан Вујошевић (у филму Свети Сава).

Међународни сајам књига за децу у Болоњи, 61. по реду, трајао је од 8. до 11. априла. На овој навећој и најважнијој манифестацији посвећеној књигама за децу, присутно је било више од 1500 излагача из око сто земаља из целог света. Додељене су и традиционалне награде za 2024.  Књига "Стрипотерапија" ауторке и илустраторке Ане Петровић добила је признање, и уз још сто одабраних издања изложена је на "Невероватној полици за књиге" на овој манифестацији. Тим поводом, гошћа емисије је илустраторка Ана Петровић.

У Чикагу су у току припреме за овогодишњи дечји камп у манастиру Нова Грачаница. Чланице Кола српских сестара организовале су добротворни ручак како би прикупиле средства за камп. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Извештај са изложбе радова Уроша Предића "Достојанство свакидашњице" у галерији САНУ припремио је Владан Ракић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

субота, 25. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије