Љубљана: Признања додељена заслужним појединцима и удружењима

У организацији Амбасаде Републике Србије у Словенији, у Парохијском дому у Љубљани, организована је свечаност поводом доделе захвалница и признања појединцима, удружењима и институцијама, са којима је успостављена врло добра сарадња у претходној години.

Веома лепу атмосферу употпунио је пригодан музички програм уз звуке хармонике извођача Милете Ђурђевића и флаутисткиње Јане Илић.

Гостима су се обратили представници Амбасаде Републике Србије, затим министар бет портфеља Ђорђе Милићевић, а испред СПЦ свештеник Александар Обрадовић.

"Веома смо поносни што смо у препуној сали Парохијског дома, уз краћи уметнички програм, могли да се на известан начин одужимо свим тим људима добре воље који су показали свој патриотизам и љубав према отаџбини и показали отвореност за сваку врсту сарадње, и са Амбасадом али и међусобно наши људи који живе у Словенији", каже за РТС Горан Марковић, отправник послова Амбасаде Републике Србије у Словенији.

"Велико задовољство је бити вечерас у Љубљани са људима који су на истом путу ка реализацији ка једном заједничком циљу, а то је јачање постојећих и стварање још чвршћих веза између матице Србије и сународника који живе ван Србије, и свакако сви заједно настављамо тај пут. Ја сам рекао да је вечерашња додела признања част, привилегија, али и обавеза и одговорност да заједно наставимо да радимо на јачању двосмерне комуникације која ће и у наредном периоду бити заснована на разумевању, поштовању и сарадњи и да наравно, радимо заједно на томе да сачувамо оно шта јесу наши симболи, а ту пре свега мислим на језик, културу, историју, идентитет и традицију", рекао је министар Милићевић.

У име групе учитељица српске допунске школе у Словевенији, захвалницу је примила госпођа Драга Давид.

"Наша школа броји 1209 ученика и друга је у свету по броју ученика. Прва је, наравно, Немачка, али ми смо поносни на све своје ученике и на сав свој рад", каже Драга Давид, председница актива наставника Српске допунске школе у Словенији.

Захвалницу за успешно остварену сарадњу добила је и РТС.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво