Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости емисије су Велибор Алексић, Драган Арсић и Ивана Теодоровић Стојановић. Реприза емисије у 02.16 на РТС Свет.

Стогодишњица рођења великана југословенског и српског глумишта Мије Алексића биће обележена током септембра и октобра различитим програмима Југословенске кинотеке у Београду и Културног центра "Мија Алексић" у Горњем Милановцу.

Током манифестације, публика ће присуствовати премијерном извођењу представе "О соло Мијо", а поздравиће и овогодишњег добитника награде "Мија Алексић - Бити глумац" - Бранимира Брстину. О свему детаљније, говориће гости емисије - Велибор Алексић, син Мије Алексића и Драган Арсић, директор КЦ "Мија Алексић" из Горњег Милановца.

Трећа по реду манифестација дан традиције одржана је у 15. септембра у Београду, Реализује се са идејом да подстакне младе да кроз уметничке медије дочарају природне лепоте, културу и традицију своје земље. И ове године, учествовала су деца и млади из Србије и расејања, а о Дану традиције, као и о плановима Дечјег културног центра, који је један од организатора, говориће Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма.

Једна породица у Медвеђи требало би да се ускоро усели у нову кућу, захваљујући помоћи која стиже из Чикага. Тамошња хуманитарна организација "Наши Срби"  организовала је донаторско вече током крстарења на Језеру Мичиген, у центру града. Из Чикага извештава Александар Жигић.

На Фестивалу документарног спортског филма, недавно одржаном на Златибору, приказано је 50-так филмова из 20 земаља. Додељена су и бројне награде, а специјална повеља и признање за животно дело припало је и каратисткињи Јовани Прековић, европској, светској и олимпијској шампионки. Са њом је на Златибору разговарао наш колега Владан Ракић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

уторак, 28. новембар 2023.
7° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!