Читај ми!

Србија на вези портрети: Марио Бралић, РТС Свет, 18.55

Кроз објектив његовог апарата људи и природа изгледају чудесно. Сарађивао је са највећим уметницима, моделима и фирмама бивше Југославије. Поред тога што је један од најбољих европских фотографа школован у Минхену, он је и поморски капетан и стаствени љубитељ природе. Није научио свахили језик , али је званично постао део племена Масаи! Реприза емисије у 02.16 на РТС Свет.

Након постдипломских студија фотографије у Немачкој, Марио почиње да ради за тамошње агенције и фирме међу којима је и светски познати бренд Волмарк. Сплет околности га враћа у тадашњу Југославију где његов таленат препознају најзначнији људи модне сцене, чувени креатори Мирјана Марић и Александар Јоксимовић.

Фотографисао је најпознатије моделе - Вању Говорко, Љиљану Тицу, Ирену Мишовић, Невена Бошковића, Тању Чавић, Јелену Ивановић, браћу Грнчарски... Поносан је што је многим момцима и девојкама приредио фото букове који су им отворили врата светске модне сцене, а неки су добили надимак "Маријеве бебе".

Поред изванредне каријере модног фотографа, Марију стижу позиви из области туризма. Као члан неколико експедиција боравио је у Амазонији и Африци...

Задивљен призорима, питорескном околином и потпуно другачијом филозофијом живота, Бралић је био инспирисан да направи можда најлепше фотографије у каријери! Како је бели човек, Европљанин, постао део афричког племена Масаи!

Марио Бралић је издао осам фото књига из опуса уметничке “Fine art” фотографије. Излагао је на самосталним и групним изложбама у земљи и региону, а његове фотографије запажене су од Јужне Америке до Јапана.

Посебно истиче рад са уметницима као што су Оља Ивањицки, Коста Бунушевац, Жељко Тоншић...

Уредник емисије Тамара Дрезгић

 

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.