Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Наш гост је доктор техничких наука Душан Сакулски који је деценијама био саветник у Министарству Јужно Афричке Републике и израдио систем одбране од природних катастрофа. Радио је и за УН и Насу, преедавао на факултетима широм света, а на једном од предавања помно га је пратио и чувени математичар Џон Неш. Реприза емисије у 01.50 на РТС Свет.

Књига "Дијаспора у етру " нашег колеге Бобана Ковачевића, представљена је синоћ у Клубу Радио Београда. Као неко ко сателитски програм познаје и у њему ради 25 година и као неко ко је бранио мастер и докторирао комуникологију, наш колега је веома темељно представио место и улогу Сателитског програма у оквиру Јавног медијског сервиса, називајући га споном која на различите начине повезује матицу са нашим земљацима расејаним широм света.

Из Беча нам је долази Александар Станковић. председним Културно-спортског друштва "Бамби", које ове године прославља 50 година постојања. Публика у Србији имаће прилике да их поздрави предстојећег викенда у Новом Саду на Европској смотри српског фолклора.

Бележимо и леп пример сарадње у САД. Наиме, Професионални шаховски клуб из Чикага угостила је српска црквено-школска општина, која им је у комшилуку. 40так учесника је уз решавање шаховских задатака имало прилику да проба и српске специјалитете и да се кроз дружење са нашим људима упозна са српском културом и православном вером.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

реализација: Ернестина Глигоријевић

 

с

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво