Читај ми!

Академски хор СКЦ из Ниша јубилеј прославио турнејом по Словенији и Аустрији

Академски хор Студентског културног центра из Ниша недавно је обележио 50 година постојања, а ове године добио и награду града Ниша "11 јануар". У оквиру турнеје одржали су концерте у Аустрији и Словенији.

Академски хор Студентског културног центра из Ниша наступом својих чланова на Бледу импресионирао је, како домаћине, тако и многобројне посетиоце. Разноврсним репертоаром и под вођством диригента, професора Зорана Станисављевића, амбијент сунчаног суботњег поподнева на Бледској тврђави употпунили су чланови овог хора својим певањем. Блед је још једном показао зашто је једна од најлепших туристичких атракција Словеније са сјајним домаћинима.

"Врло сам задовољна што су дошли до Бледа и да смо могли да их угостимо у бледском дворцу и концерт је био фантастичан, честитам свима", каже Леа Ферјан, Завод за културу Блед.

Академски хор Студентског културног центра из Ниша основан је 1972. године и недавно је обележио пола века постојања. Осим наступа на Бледу, чланови овог хора гостовали су у Грацу у Аустрији, као и у Јесеницама у Словенији.

"Направили смо једну турнеју кроз Словенију и Аустрију. Имали смо три концерта. Кренули смо од Граца у Аустрији, па смо преко Јасеница стигли у Блед, направили 3 предивна концерта, имали предивне домаћине и наравно, носимо јако лепе успомене, посебно из Словеније", каже професор Зоран Станисављевић, диригент хора.

"Кренули смо из једног предивног простора у Грацу, то је била једна уметничка црква, тј. црква коју су поклонили уметницима како би могли да се изразе. Дивно смо дочекани и било је баш инспиративно певати, био је јако дуг концерт који је нама пролетео", каже Маријана Ђукнић, сопран.

"Велика је част али и одговорност понети улогу солисте и то у неколико композиција, са овим дивним младим људима, пред којима је светла будућност и који би тек требало да освајају позорнице и у Србији, а и ван ње", каже Марко Милисављевић, бас-баритон.

"Утисци су савршени, први пут сам у Словенији, све што сам видела оставило је огроман утисак на мене, и гостопримство и утисци са Јасеница и Бледа, а и Граца нам је помогао да створимо што бољу енергију и да што боље изведемо концерт, што се надам да је успело", каже Јана Јаковљевић, сопран.

"Што се мене тиче, ово ми је била најлепша турнеја до сада, лепо су нас угостили и све је било савршено", каже Сара Стојић, сопран.

Директор Студентског културног центра Ниш Предраг Јеленковић са поносим истче да је Академски хор СКЦ-а ове године добио престижну награду града Ниша "11 јануар".

 

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару