Читај ми!

Породица Фишман задовољна животом у Србији

Породица Фишман решила је да се са једне фарме у близини Чикага, преселили у Србију. За њих је то била одлука коју је било лако донети. Да чујемо зашто...

Породица Фишман, доктор Ендрју и госпођа Јелена, љубазно су нас примили у свом београдском дому. Започели смо разговор о њиховом послу, као и о разлозима због којих су се јадне фарме, у близини Чикага, преселили у Србију.

"Није била тешка одлука, јер ја и када сам кренула за Америку, увек сам сматрала да је то привремено, да ћу се ја вратити. Морала сам да се пребацим на онај живот тамо, пошто сам изградила и каријеру, родила децу, стекла ту фарму и радила, али увек смо доилазили овде и можда подсвесно градили живот ту", каже за РТС Јелена Фишман.

Фишманови су купили земљу ван Београда, где би с еможда бавили и пољопривредом. Њихова деца иду у нашу школу и ту су се добро уклопила.

"Сваке године смо долазили 2 до 3 пута годишње, тако да су били изложени српском језику, стекли су пријатеље у комшилуку и некако су сматрали да им је овде дом, тако да није било тешко и мало шта им недостаје из Америке...највише то пространство јер смо живели ван града", каже Јелена.

Доктор Ендрју потврђује речи своје супруге и каже да су одувек желели да дођу у Србију.

"Пре неки дан сам ћерку враћао из школе, погледала ме и рекла ми: "Тата, ја имам најбољу школу на свету, најбоље другове на свету и ово је најбоље место", каже доктор Ендрју.

Доктор Ендрју Фишман се бави облашћу медицине која се зове неуроотологија, која представља комбинацију ОРЛ и неурохирургије.

"Област којом се бавим је неуроотологија и хирургија базе лобање, што представља комбинацију ОРЛ и неурохирургије. Бавим се многим проблемима уха и базе лобање, укључујући структуре као што су разне врсте тумора који се појављују у близини очних и слушних нерава и нерава који контролишу нерве лица, као и неким проблемима врата, који су често повезани са горњим деловима лобање", каже др Ендрју.

Доктор је дуго радио у Пољској, где и даље оперише своје пацијенте, а радио је и у далекој Индији. У нашиј земљи сарађује, како са институцијама као што је ВМА, тако и са болницама у приватном сектору. Планира да пренесе своје знање и помогне да се ова субспецијалност медицине у Србији што више развије.

"Овде у Србији већ више година сарађујем са лекарима са ВМА. Оперисали смо више великих тумора, укључујући и акустични еуром, који је, иако редак, један од честих тумора који спада у моју специјалност", каже доктор.

О могућности да се и у Србији бави пољопривредом као што је чинио у Америци, доктор Фишман нам каже да за то увек има времена, али да је данас у потпуности усресређен на свој посао и додају да људи као он никад не одлазе у пензију.

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару