Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Са гошћом Сањом Иванић, директором Француско-српске привредне коморе, разговараћемо о пословној сарадњи две земље. Откривамо колико је француски капитал присутан у Србији и у којим сферама делатности. У оквиру пројекта „Бонжур Србија“, радни састанак привредника две земљ прошле недеље, организован је у Зрењанину, а о искуствима вишегодишњег рада са француским послодавцима говориће Андреј Беслаћ, генерални директор зрењанинске млекаре.

"Чачанска родна", мото је програма који ће током 2023. године, бити организовани у Чачку - националној престоници културе. Програм је, између осталог, инспирисан и препознатљивим именом шљиве из тог краја. Посетиоце током године очекује више од 60 различитих манифестација и програма посвећених обележавању јубилеја: 150-тој годишњици од рођења сликарке Надежде Петровић и 60 година постојања манифестације „Дисово пролеће“. О свему томе разговарамо са Бранком Ћаловићем, уметничким директором пројекта "Национална пресотница културе 2023."

Представљамо вам и Николину Радуловић Велић, која већ две и по деценије живи и ради у Шпанији, где успешно сарађује са позориштима за које креира плакате. Њене радове у Галерији Института Сервантес имала је прилике да погледа и београдска публика.

Зајечарски планинари за само шест месеци освојили су два светски позната врха Арарат и Килиманџаро. Наша екипа посетила их је на тренингу на Зајечарској "Краљевици" где се припремају за даље успоне.

Преносимо и део атмосфере са међународног плесног такмичења, одржаног прошле недеље у Бојмику код Лесковца.

Реприза емисије у 02.22 и сутрадан, у петак, у 13.24 на РТС Свет.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

реализација: Ернестина Глигоријевић

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара