Читај ми!

Награде "Сателит" додељене у Лос Анђелесу

Почетком марта у Лос Анђелесу одржана је церемонија доделе награда Сателит (27th Satellite Awards) коју организује Интернационална прес академија (International Press Academy). Оснивач и председник је новинарка, Мирјана Ван Блариком, позната по интервјуима са највећим уметницима из света филма и холивудским легендама

Амерички и интернационални филмови такмиче се у 36 категорија, а у наредним минутима издвојићемо најзанимљивије добитнике.

Награда Тесла припала је Рајану Тудхоупу за специјалне ефекте у филму Топ ган Маверик. Куриозитет његовог начина рада је, прича нам Мирјана, способност комбинације реалног извођења и визуелних ефеката које омогућава данашња техника.

Награду Тесла доделила је српско америчка глумица Лолита Давидовић.

"Ово је најинтересантнија награда која се додељује у Холивуду", рекао је чувени глумац, продуцент и редитељ Џо Монтења, који је добио признање за хуманитарни рад. Монтења је познат по улогама у серији "Злочиначки умови" и трећем делу култног филма "Кум".

"Благословен сам, имао сам диван живот, није увек било лако, али сам увек уживао. Живот ми је пружио прилику да будем успешан, да имам породицу, као и да радим све оне ствари којима људи теже. Када се нађете у таквој позицији и пружи вам се прилика да будете, нпр. нечији гласноговорник или да представљате некога, да можете да помогнете онима који нису имали прилику да се остваре, да прате своје снове, зашто то не бисте подржали или били део тога, није то тако много", рекао је Монтења. 

Награда Сателит за изузетна достигнућа на филму, припала је индијском остварењу "РРР", а специјална награда Мери Пикфорд за изузетан уметнички допринос додељена је Дајани Ворен, прослављеном композитору и текстописцу.

У својој богатој каријери Дајана је сарађивала са највећим музичким звездама, као што су Шер, Селин Дион, Ерик Клептон, Бијонсе, Том Џонс, Лејди Гага.

Добитник је више престижних признања, Греми, Еми, два Златна глобуса и почасне награде Америчке филмске академије.

"Нисам добра у усменом говору, требало је да напишем шта да кажем, али, хвала вам много. Мислим да ми је ово четврта награда Сателит, али, заиста сам почаствована овим признањем", рекла је дајан Ворен.

Мирјана ван Блариком је била председник "Удружења страних новинара акредитованих у Холивуду" (Hollywood Foreign Press Association) којe додељује Златни глобус. По напуштању ове организације основала је "Интернационалну прес академију" (International Press Academy) и 27 година додељује награде у области седме уметности.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво