Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.50

О обнови српских светиња, код нас и у свету, говоре гости емисије "Магазин Србије на вези". "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 25. марта у 10.25.

Како данас после 19 година обнове, од великог пожара 2004.године, изгледа манастир Хиландар који обележава 1825 година постојања, говори директор Задужбине Светог манастира Хиландара, Миливој Ранђић.

Првакиња Народног позоришта у Београд, Ивана Жигон, води нас у Минск , Народни театар Белорусије где је недавно за режију "Идиота" у тамошњем позоришту, добила орден Достојевског који јој је уручио његов праунук Алексеј Достојевски.

У Холивуду се скоро три деценије додељују награде за изузетна достигнућа и иновације у области тв и филмске уметности, захаваљујући Мирјани Ван Блариком, Српкињи из Београда. Једно од главних признања носи име светског и нашег генија, Николе Тесле. Како је било на овогодишњем свечаном скупу одржаном на Беверли Хилсу, видећете у прилогу Тамаре Дрезгић.

Са грофицом Софијом Ћук Гарофани из Париза која већ деценијама ствара уметничка дела, слике и таписерије и тако преноси дух српске традиције широм Француске и Европе, разговарао је Владан Ракић.

Музички гости емисије: етномузиколог Бојана Николић са музичарима и Ана Стефановић, вокални солиста уз клавирску пратњу.

Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у четвртак, у 13.21 на РТС Свет.

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић.

Редитељ емисије Мина Станојевић

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво