Читај ми!

Књига о Пупину доступна путницима Ер Србије

Наша национална авио-компанија Ер Србија је у сарадњи са београдским Заводом за уџбенике одштампала аутобиографију једног од највећих светских научника Михајла Пупина, под називом "Са пашњака до научењака". Та књига је први пут објављена 1923. године у Њујорку, на енглеском језику, а годину дана касније награђена је Пулицеровом наградом.

Књига "Са пашњака до научењака" је истинита прича о српском пастиру из малог села Идвор који је постао један од претеча ере телекомуникације.

Најновије издање књиге доступно је на српском и енглеском језику и моћи ће да се купи у авиону Ер Србије са ликом славног научника, пословницама као и у премијум салону на београдском аеродрому.

У Ер Србији кажу да су на тај начин желели да одају признање једном од највећих умова и најбољем професору електротехнике свих времена, који никада није заборавио српско порекло и свој завичај.

Корице чувене Пупинове аутобиографије визуелно су усаглашене са репом широкотрупног авиона Ербас А 332 који носи лик и име нашег научника.

У нашој националној авиокомпанији истичу да постоји извесна веза између Михајла Пупина и Ер Србије. Наиме, као што је Пупин својим открићима повезао цео свет, српска национална авиокомпанија, кроз своју мрежу дестинација, труди се да путницима приближи цео свет.

Након више од три деценије наша национална авиокомпанија се поново враћа у Чикаго.

Ер Србија ће од 17. маја поставити директне летове између Београда и Чикага и тако наставити да шири своје пословање на тржишту САД.

До 11. јуна летови ће се обављати два пута недељно, средом и суботом, док ће се од 12. јуна, летови између Београда и Чикага обављати три пута недељно и то понедељком, средом и суботом. Летови ће трајати око 11 сати и обављаће се авионима Ербас А 330 из дуголинијске флоте Ер Србије.

У Ер Србији кажу да ће летови између Београда и Чикага бити веома значајни, не само за српску дијаспору, већ и за цео регион ширег Балкана.

Увођењем летова између та два града, регион ће се боље повезати са Чикагом, а путници добити могућност већег избора.

Уз добре конекције које Ер Србија нуди то може бити занимљива дестинација и за оне који планирају да наставе путовање и до других градова у Америци.

Ер Србија ће преко Београда омогућити добре конекције између Чикага и других градова у својој мрежи широм региона и Европе.

Са друге стране, захваљујући међулинијској сарадњи са компанијама Џет блу и Американ ерлајнз, Ер Србија ће моћи да понуди бољу повезаност путницима који из Чикага и Њујорка настављају путовања ка другим дестинацијама у оквиру Северне Америке.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару