Читај ми!

Вече подршке за студенте Фондације Студеница

На гала програму у Њујорку скупљена су значајна средства за стипендије студената у Србији и Републици Српској. Организатор је Српска филантропска асоцијација. Било је гостију са разних страна света, а у музичком делу програма наступио је специјалан гост.

Организатори треће српске филантропске гала вечери у Њујорку. На догађају је скупљено 85000 долара, које ће преко Студеница фондације из Београда бити искоришћен за стипендије студентиа у Србији и Републици Српској.

Спектакуларан програм одржан је у Готам сали при самом центру Менхетна на Бродвеј авенији.

Све карте су биле распродате већ неколико недеља унапред,а гости су дошли, не само из Њујорка, већ и из Хјустона, Лос Анђелеса, Чикага, Мајамија и других градова

Овај догађај је трећи пут организовано, а из Српске филантропске организације кажу да је догађај све бољи.

"Дошло је 400 људи да ужива, да се забавља и да подрже студенте Студенице фондације и мислим да треба да покажемо овом граду како ми треба да приредимо један догађај", каже Петар Марковић, председник Управног одбора, Српска филантропска асоцијација.

"Дивно је видети како српска заједница расте, колико ми сви растемо као особе и колико овакав један догађај доприноси имиџу Србије па и нама овде који живимо у Њујорку и околини", каже Џорџ Петковић, члан Управног одбора, Српска филантропска асоцијација.

Током програма годишња награда за изузетно достигнуће у филантропском раду додељена је докторки Даници Маринац Дабић, родом из Зрењанина, авећ годинама живи у Вашингтону.

"Ова награда ми је изузетно драга, могу рећи и много дража од неких које сам добила у својој професији као лекар у Америци. Сад ће бити тачно 30 година од када радим са нашом децом у дијаспори, да не забораве српски језик, нашу традицију и културу", каже др Даница Маринац Дабић, Културни центар Опанчићи, Вашингтон.

Врхунац вечери био је концерт легендарног Здравка Чолића, са којим су гости певали заједно са и по времена, а имали су прилику да га виде у једној присној и непосредној атмосфери.

"Публика више пева него ја...важно је да се направи лепа енергија на било којем наступу, а тако је и у Чикагу кад пјевам, најважнија је публика...а вечерас је била једна интерна прича, веома угодна...", каже Чола.

Сви присутни се слажу у оцени да те треће српско филантропско вече у Њујорку било веома успешно, а и показује значај српске заједнице у Америци, као и велику жељу за повезаношћу са Србијом.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару