Читај ми!

Ивањичани из Америке помажу родни крај

На донаторској вечери у Чикагу скупљена су значајна средства за потребе Дома здравља у Ивањици. Организатор је Српско-америчко медицинско друштво из Вашингтона, на чијем челу је др Иван Аксентијевић. Главни донатор овога пута је био Душан Петровић, пословни човек српског порекла који је рођен и одрастао у Америци, али се поноси својим пореклом.

На донаторском скупу у једном ресторану на периферији Чикага, руководиоци српско-америчке медицинске асоцијације из Вашингтона др Иван Аксентијевић и Зоран Младеновић показали су присутнима резултате неких од пројеката у медицинским установама у Србији у које су сада уложили.

Средства са овог догађаја у Чикагу биће уложена у Ивањици, скупљене око 150000 долара, а највећи донатор је Душан Дјук Петровић, председник чувене компаније Ригли. Он нам преноси да је донирао 100000 америчких долара на овом догађају. Један од његових разлога је понос на Ивањицу, одакле је, не само његов отац, већ и цела породица има традицију у Ивањици од 300 година. Донатор Иван Аксентијевић путује барем два пута годишње у Србију.

"Ово је велики догађај јер је дошло доста и Американаца и Срба и доста Ивањичана и скупиће се вероватно 150000 долара које ће отићи у сврхе реновирања и опремања здравственог центра у Ивањици. То је велика ствар за тај град и да ћемо моћи да им направимо потпуно нови здравствени центар, који ће људима омогућити квалитетну негу", каже др Иван Аксентијевић.

Ресторан је за ову прилику уступио Ужичанин Бранко Паликућа, који је то чинио и раније.

"Свака част људима из Ивањице који живе овде, јер они су прави пример за све друге и да направимо нешто боље за све. Владика Лонгин нам је дао благослов, посветио нам своје време за нешто што је добро, а резултати ће показати", каже Бранко Паликућа.

Др Иван Аксентијевић каже да ће рад на пројекту у Ивањици почети врло брзо, а имају у плану неколико других понуда и пројеката.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи