Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.45

У емисији "Mагазин Србија на вези" представљамо такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији и Републици Српској за 2021. gодину. Говоримо о турнеји хора и оркестра "Књаз Милош", који ће крајем новембра наступати у више градова у Црној Гори. Упознаћемо и наше такмичаре који ће нас представљати на овогодишњој "Дечјој песми Евровизије" у Паризу. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 20. новембра у 11.30.

У току је такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији и Републици Српској за 2021. годину. Такмичење организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. За реализацију су задужени Технолошко-металуршки факултет из Београда, Факултет техничких наука у Новом Саду, Привредна комора Србије и Радио телевизија Србије. Гост емисије је проф. др Драган Повреновић, координатор такмичења.

Удружења у матици својим пројектима из културе повезују представнике српског расејања у свету и региону. Овај пример следи и удружење „ У име живих" које крајем новембра са својим хором и оркестром „Књаз Милош" организује турнеју по градовима Црне Горе. Гост проф. др Михајло Рабреновић, председник Пословног савета удружења „У име живих".

Јована Радоњић и Дуња Живковић такмичиће се на „Дечјем Евросонгу" у Паризу 19. децембра са представницима још 18 земаља. Извешће песму „Очи детета". О очекивањима пред наступ говоре Силвана Грујић, одговорни уредник Музичке редакције РТС-а и такмичарке Јована и Дуња.

После епидемијске кризе, Аустралија очекује појачану привредну сарaдњу са Србијом. На који начин је могуће искористити утицај српске привредне дијаспоре у делекој Аустралији сазнаћемо од Саше Савића, председника Аусталијско-српске привредне коморе. Из Мелбурна се јавља Свјетлана Ковачевић.

Посетићемо и „Ликовни салон" у Паризу. Како је изгледала чувена кулутурна манифестација сазнаћемо од нашег дописника Владана Јочића.

У палати Европе у Стразбуру, недавно је емитован документарни филм „Шајком небу под облаке", ауторке Снежане Миливојевић, новинарке која живи и ради у Будимпешти. Филм је посвећен Момчилу Тапавици, првом српском олимпијцу и познатом архитекти, пројектанту згаде Матице Српске.

Музички гости Sanya d Rio bend.

Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у четвртак у 13.55 на РТС Свет.

Уредникци емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару