Читај ми!

Србија на вези - регион, РТС Свет, 21.40

Гост у студију, народна посланица Сања Лакић, која је недавно посетила земљотресом погођена подручја у Хрватској, пре свега оне делове у којима је српско становништво у већем броју, говориће о својим утисцима и актуелном стању, помоћи Србије угроженим подручјима и другим темама везаним за живот у том делу Хрватске. Емисију "Србија на вези-регион" можете погледати и на РТС2 у суботу, 30. јануара у 11.30.

Пред крај прошле године подручје Баније, у суседној Хрватској, задесио је први снажан земљотрес, који је наредних дана и недеља праћен још даљним новим земљотресима, слабијим али и јачим, који су готово потпуно разорили то подручје. Последице земљотреса осетили су, али и претрпели житељи северозападног дела Републике Српске - Костајница, Нови Град, Кнешпоље, Козарска Дубица као и други делови Поткозарја. Материјална разарања су огромна а било је и људских жртава. Гост у студију је народна посланица Сања Лакић, која је недавно посетила земљотресом погођена подручја у Хрватској.

Завршетак старе и почетак нове године свакако је прилика да се сумирају досадашњи резултати рада и да се поставе нови задаци. Каква је била протекла година за Србе у Мађарској и шта очекују од нове године, чућемо од српског представника у мађарском парламенту Љубомира Алексова, са којим је разговарала Диана Кондић Ђурић.

Ових дана у службеној посети Београду, односно Управи за дијаспору и Министарству просвете, био је директор Управе за унапређење језика припадника мањинских заједница Владе Северне Македоније, Милутин Станчић. У свом специјалном интервјуу за „Србију на вези" Станчић, осим о самим сусретима у наведеним установама, и резултатима те посете, говори и о актуелним темама културног и друштвеног живота и рада Срба у Северној Македонији, као и о њиховим приоритетима у овој години.

Из садржаја емисије издвајамо и занимљиву причу из Приједора, коју су нам послале колеге из РТРС, из Бањалуке, а односи се на породицу Стојнић која ће протеклу годину памтити, не по невољама проузрокованих пандемијом короне, него по добру. Наиме, та ће им година дефинитивно остати у сећању по рођењу три сина.

Реприза емисије је у 02.13.

Уредник Мирослав Карлица

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

 

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи