Читај ми!

Придружимо се акцији "Један од хиљаду"

Милош Шупица, пореклом из Крајине који живи у Америци, покретач је хуманитарне акције "Један од хиљаду". Током пандемије коронавируса, скоро сваки грађанин Сједињених Америчких Држава добио је помоћ од Владе у вредности од 1200 долара. Милош Шупица зна шта ће с тим новцем, а то предлаже и другима.

Хуманитарац из Америке, Милош Шупица, човек необичне биографије и великог срца, боравио је недавно у Београду где је са партнерским организацијама и представницима медија разговарао о хуманитарној акцији "Један од хиљаду", коју је покренуо у Сједињеним Америчким Државама уз подршку сународника који тамо живе, а све за помоћ борцима који су нас задужили 1999. године, а данас тешко живе.

"Ја сам дошао на идеју кад смо и жена и син и ја добили по чек на 1200 долара. Мени то није било потребно, јер мене корона није погодила и желим да их дам за оне који су се борили на Косову. Јер, данас кад идем у Србију, они су ти који су обезбедили слободан улаз у моју отаџбину. Нико други!", одлучан је Шупица.

Милош каже да би требало да се угледамо на Американце, који своје борце веома поштују.

"Они су то још од цивилног рата научили, а и сам председник Линколн је казао једном: они који не поштују оне који су се борили за Америку, њихова ће земља пропасти брзо!"

Милош Шупица у Америци живи од 1957. године, оснивач је хуманитарне организације "Спасимо српску децу" која већ више од 25 година помаже деци, али и читавим породицама. Преко ове организације, бесплатно се у Америци лечило 138 особа, уз несебичну помоћ бројних лекара и наравно, Милошеве супруге Барбаре, која је многе неговала у њиховој кући.

Овај упорни и неуморни Крајишник већ дуже време се бори да се Слађана Кобас, 13. бањалучка, једина преживела беба те ратне 1992. године, прогласи симболом страдања српске деце на простору бивше Југославије.

„Та бањалучка беба, Слађана Кобас треба да се прогласи таквим симболом и да се то покаже баш кроз њу...сви који верују у Бога треба да кажу, ево је, она је преживела као сведок, да сведочи и сад је твоје да то употребиш", каже овај велики човек.

Сви људи добре воље могу се јавити на мејл организације "Спасимо српску децу" -

saveserbianchildren1@gmail.com.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи