Читај ми!

Берлински "Златни опанак" најзад у својој кући

КУД "Златни опанак" основано је 2011. године у Берлину, и након великог броја награда на смотрама широм Европе и низа сала за вежбање које су променили, најзад је добило и сопствене просторије.

"Ми смо узели просторије у фебруару, тако да смо искористили време епидемије да реновирамо просторије, уз помоћ родитеља. Уједно смо прославили нове просторије, изабрали смо наменски 21. септембар, јер је тог датума 2011. основано друштво", каже Милена Војкић, председница КУД-а Златни опанак.

Александра Бошњаковић, секретарица КУД-а Златни опанак и уметнички руководилац Првог ансамбла каже да су срећни што имају кров над главом, што могу да славе своју славу још дуго година", каже Александра Бошњаковић, секретарица КУД-а Златни опанак и уметнички руководилац Првог ансамбла.

"Почела сам да играм са 5 година фолклор на инсистирање мојих родитеља, јер им је било важно да упознам нашу културу и наше људе, јер ето, живимо у иностранству. После две пробе сам ја то и заволела и од тада не могу престати више да играм, а и не желим", каже Викторија Гојковић, уметнички руководилац припремног ансамбла КУД Златни опанак.

Сања Секуловић је уметнички руководилац групе јуниора, узраста од 3 до 9 година, а преузела је недавно и ветеранску групу.

"Рад са децом је јако тежак, јер деца нису у истом узрасту, тако да је са њима рад индивидуалан. Старији су кооперативни, слушају, мислим да се и они добро забављају...опуштена је атмосфера и то ми се јако допада", каже Сања Секуловић.

Деца уживају у фолклору и труде се да ускладе своје обавезе у школи са пробама у "Златном опанку". 

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи