"Лајфлајн" за ђаке у Србији и Републици Српској

Хуманитарна организација "Лајфлајн" из Чикага делује већ годинама под покровитељством принцезе Катарине Карађорђевић. Недавно су организовали скуп у близини Милвокија, а главни циљ је био прикупљањен средстава за куповину компјутера за ђаке у Србији и Републици Српској, како би им олакшали похађање наставе преко интернета.

План донаторске вечери хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага био је да се скуп одржи у башти, поред самог голф терена, али због кише, догађај је углавном одржан унутра. То, међутим, није умањило циљ, прикупљање средстава за куповину компјутера и душека за децу у домовима без родитељског старања, у Србији и Републици Српској.

"Фондови који су вечерас прикупљени биће прослеђени за реновирање сиротишта у Бањалуци "Рада Врањешевић"", каже Ведрана Вулић, чланица управе.

Председница Лајфлајна у Чикагу Дона Секулић каже да у октобру планирају велику акцију паковања контејнера за Србију. Она планира да буде у Београду, да помогне када се буду делили поклони током празничне сезоне.

Власник клуба, који је у ствари на територији Милвокија у Висконсину је Марк Раус, Американац ожењен Српкињом, а директорка је Хелен Дуњо. Они су омогућили да се просторије бесплатно користе за овај догађај.

Присуствовао је и конзул жеран Србије у Чикагу Милан Варадиновић.

"Морам да признам да сам веома изненађен колико људи из друге и треће генерације зна српски језик, што значи да се они заиста баве српском културом активно, да се окупљају, пре свега, око наше Цркве, која је највећи чувар наше културе овде, као и језика, традиције...слушају српску музику, ово је прелепо, као да сте у сред Србије", каже конзул Варадиновић.

Организатори и донатори кажу да су и сами били у тешким ситуацијама, почињући живот далеко од родног краја и да радо желе да помогну ученицима.

Догађај је употпуњен музиком тамбурица оркестра Празна флаша, без којих ниједан догађај у овом делу Америке, не може да прође.

Организација Лајфлајна намерава да пошаље средства скупљена у Висконсину већ за неколико дана.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи