Фолклораши на Палмер Скверу

Из године у годину, фолклорни фестивали широм Америке показују да су један од најбољих начина за повезивање чланова тамошње српске заједнице. Тако је било и на фестивалу ансамбла "Соко", који делује при старој цркви Васкрсења Христовог на Палмер Скверу у Чикагу.

Фолклорни ансамбали из више црквеношколских општина наступили су на територији Чикага.

Тако протичу фолклорни фестивали у Чикагу као што је овај у организацији ансамбла Соко на Палмер скверу, на само 10 минута од строгог центра Чикага.

Никола Крчадинац је кореограф овдашњег ансамбла већ три деценије.

„Овај фолклорни фестивал је био доста успешан, деца су наступила са вољом и жаром да покажу све што знају, тако да је био веома леп програм. Било је неколико група из околних цркава, једна група из Индијане, са Авала, Лиланда, наступила је и Грачаница, домаћин Соко са Редвуд Драјва", каже Крчадинац.

Овакав догађај је увек леп за родитеље који се поносе игром своје деце.

„Наша фолклорна група Моравац одржаће годишњу забаву у манастиру Грачаница 9. маја, тако да позивамо све да нам се придруже", каже Нада Станојевић.

Фестивал је завршен, традиционално, лутријом. Потом креће музика и коло до јутра...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи