Јанковић: Удружени постићи ћемо више

У Берлину је пре 4 месеца ступила на дужност нова амбасадорка Србије др Снежана Јанковић. Чућемо какви су јој први утисци после недавног сусрета са представницима српске заједнице у Немачкој.

"Видим да има припадника свих генерација наше дијаспоре овде, од најстаријих, који су дошли пре 50 година до оних који су овде дошли пре 10 година и мислим да су сви који су присуствовали веома расположени да раде за добробит наше заједнице овде и то ми је јако драго. Ценим њихову активност и време које су издвојили. По мени је битно да будемо боље информисани о међусобним активностима и да енергију коју сви појединачно улажемо, заправо удружимо, не бисмо ли постигли боље резултате.

Службовала сам у Јапану и Швајцарској до сада. У Јапану је јако мало наших људи, свега 150, у земљи која има 130 милиона становника.

У Швајцарској је наша дијаспора бројна, има нас преко 200 000 и то је било јако корисно искуство, и, заправо, мој први сусрет са једном великом српском заједницом.

Надам се да ће ми то искуство бити корисно овде, јер се наши људи сусрећу са сличним проблемима, имају сличне потребе, духовне и културне и сваке друге, за интеграцијом у средини у којој живе, али исто тако за очувањем својих корена и традиције, па се надам да ћу бити добар амбасадор нашој заједници овде", каже амбасадорка Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи