"Велике српске кратке приче" на енглеском језику

Антологија на енглеском језику "Велике српске кратке приче" Бранка Микашиновића представљена је у Народној библиотеци Србије, у оквиру проширеног програма 56. Међународних сусрета писаца који се одржавају од 19. до 23. септембра.

Бранко Микашиновић је један од најзначајнијих промотера српске књижевности на енглеском говорном подручју. Био је предавач на престижном Рузвелт универзитету у Чикагу, а радио је и као новинар у српској редакцији "Гласа Америке".

На промоцији су, поред аутора, учествовали и писци - Дејан Стојановић, Милован Витезовић, Владислав Бајац и Горан Петровић.

"Ово је једна од антологија, Микашиновић их је објавио још 5, и то је, вероватно, једно од највећих  представљања српске књижевности на најелитнијем, односно најраспрострањенијем језику на свету. Имамо преглед драма, преглед комедија, фантастике, сатире и прозе.

Антологије, које су почеле Хердером, а ево до Микашиновића, са којим се, надам се, не завршавају, биле су велика срећа за српску књижевност", рекао је књижевник и председник Удружења књижевника Србије Милован Витезовић, и најавио инетесантне 56. Међународне књижевне сусрете писаца, на којима се 23. септембра састају и песници из расејања. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи