Читај ми!

Пут без путовања: Биљана Пантелић и Бојана Лукић - од маштовите рециклаже до уметничких дела

Радећи са децом у вртићима и школама, са студентима, па и старијима, ове даме подижу свест о значају очувања природе, културе и традиције, у пројекте укључују и особе са инвалидитетом, а подстичу и женско предузетништво.

Биљана Пантелић из Удружења „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ и Бојана Лукић из Друштва за очување, ревитализацију и промовисање старих заната „Чувари заната“ стално подсећају да је поновна употреба различитих врста материјала била позната и нашим прецима и да је уткана у нашу етнологију. Већ десет година успешно сарађују у бројним пројектима из области екологије, заштите животне средине, културе, традиције и очувања уметничких заната.

Акценат је на поновној употреби, маштовитој и креативној рециклажи различитих врста материјала уз коришћење техника старих заната. „Од старе хартије и амбалаже комбинованим ликовним техникама створили смо права мала уметничка дела“, кажу Биљана и Бојана.

О тим уметничким делима, креативном повезивању природе и традиције, подизању свести о здравијој и лепшој средини, ове ноћи разговарамо са Биљаном и Бојаном. Неке од њихових занимљивих фотографија, можете погледати на друштвеним мрежама Радио Београда 202, а за сва ваша питања и коментаре ту је наш Вајбер и СМС сервис 064-0-202-200.

Слушамо се од поноћи.

Водитељка: Вања Мијин

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво