Читај ми!

Vučić: Pritisci su ogromni, nadam se da će im Srbija odoleti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su ogromni pritisci na Srbiju zbog situacije u Ukrajini. Nada se da će Srbija uspeti da odoli pritiscima i sačuva obraz. Vučić je ponovio da podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine ali i da nećemo nikome uvoditi sankcije.

Za sve što se odnosi na kršenje teritorijalnog integriteta, Srbija se pridružuje, a u pitanjima koja se tiču uvođenja sankcija – Srbija se ne pridružuje, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je tako opisao kako će se Srbija postaviti na glasanju na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN o napadu Rusije na Ukrajinu, koju je u nedelju sazvao Savet bezbednosti UN.

"Što se tiče raznih glasanja, u ponedeljak smo imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili, u jednom jesmo. Danas imamo jedno, gde ćemo da se pridružimo, i tako svaki dan", rekao je Vučić.

Kako je istakao, za sve što se tiče rušenja i kršenja teritorijalnog integriteta Srbija će da se pridružuje, a kada su u pitanju sankcije, Srbija se neće pridruživati.

Ogromni pritisci na Srbiju

Ogromni su pritisci na Srbiju, i biće mnogo teško izdržati ih, poručio je Vučić, izrazivši uverenje da će naša zemlja uspeti da odoli svim tim pritiscima, da sačuva zemlju neukaljanog obraza.

Preneo je da je i noćas do kasno razgovarao sa predstavnicima više zemalja, što će učiniti i tokom današnjeg dana.

"Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju. Koliko budemo mogli držaćemo se i čuvati, jer jednu zemlju imamo. Ali, nije jednostavno, ni lako", rekao je Vučić.

Nema razloga za podizanje borbene gotovosti

Povodom podizanja borbene gotovosti hrvatske vojske, Vučić je rekao da nema razloga za podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, te da ne želi da to radi predstave radi.

"To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razloga da podižemo borbenu gotovost. Ne radimo to predstave radi", poručio je predsednik Srbije.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da prati situaciju u susedstvu, kazao je da je lepo što prati.

"Trebalo je da ga pozovem na otvaranje radova na auto-putu. Siguran sam da je radostan zbog toga. Imamo mnogo toga još, posebno sam siguran da će da prati našu prugu od 200 kilometara na sat, oni nemaju ni prugu ni voz za te brzine", naglasio je Vučić.

Na pitanje o hajci koju vode hrvatski mediji protiv njega u Srbije, ukazao je da je dovoljno da se pogleda kako televizije i novine u Hrvatskoj unisono vode tu kampanju sa željom da se naškodi Srbiji.

"To nije fer i korektno, ali razumem. Zašto bi oni bili na strani uspešne Srbije. Kako da objasne da Srbija ima bolji Klinički centar, da gradi mnogo više auto-puteva? Imali su tri puta više kilometara auto-puteva pre 12 godina, a danas se približavamo po broju kilometara auto-puteva Hrvatskoj, koja je inače jedna od najbolje sa auto-putevima umreženih zemalja", objasnio je Vučić.

четвртак, 04. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару