Читај ми!

Pukla vodovodna cev kod Mašinskog fakulteta, obustavljen saobraćaj, voda odnela i asfalt

Kod Mašinskog fakulteta u Beogradu došlo je do pucanja, po svemu sudeći, magistralnog vodovoda. Voda je odnela asfalt, ispucala su parking mesta, jedan automobil je i propao. Saobraćaj je obustavljen u većem delu Ulice kraljice Marije, kao i u donjem delu Ulice Starine Novaka. Deo Palilule i Starog grada je zbog toga bez vode.

Ogromna količina vode izlila se jutros kod Mašinskog fakulteta u Ulici kraljice Marije kada je pukla magistralna cev. Oko 7.30 voda se povukla, a ispostavilo se da je do kvara došlo kod stuba javne rasvete.

Direktor Vodovodne mreže Branimir Stević rekao je da su ekipe u kratkom vremenskom roku zatvorile vodu.

"Trenutno se radi priprema za otklanjanje defekta, da se ukloni bandera. Kada se otkopa fizički, videćemo prirodu defekta i ukloniti", rekao je Stević.

Kako javlja reporterka RTS-a s lica mesta, oko 6.40 izlila se ogromna količina vode koja je odnela asfalt, a ispucala su i parking mesta.

Saobraćaj je u ovom delu grada obustavljen – u Ulici kraljice Marije od raskrsnice sa Starine Novaka, kao i donji deo Ulice Starine Novaka, od Poštanske štedionice naniže. Tramvaji na linijama 2 i 5 do kraja dana najverovatnije neće saobraćati ovim delom ulice.

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je za Tanjug da očekuje da će deo opštine Palilula koji nema vodu zbog pucanja vodovodne cevi do kraja dana dobiti vodu. 

Havarija se na sličnom mestu dogodila i 2019. dok je još trajalo renoviranje ove ulice.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je mesto kvara i naveo da će ubuduće odgovornost snositi nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova.

Šapić je naveo da je deonica, koja obuhvata nekoliko velikih saobraćajnica od Ruzveltove do Zoološkog vrta, rekonstruisana skoro tri godine, s probijanjem roka od godinu dana.

"Dolazimo u situaciju da već treći, četvrti put puca najveća vodovodna cev, jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara 50, 60 godina. Veliko je pitanje šta će biti u periodu ispred nas i da li će nastaviti da puca i na drugim mestima", poručio je Šapić i izvinio se zbog propusta.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи