Читај ми!

Припреме за споразум у области туризма у склопу иницијативе "Отворени Балкан"

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић разговарала је у Тирани са албанском министарком туризма и животне средине Мирелом Кумбаро о сарадњи у оквиру иницијативе "Отворени Балкан", са нагласком на постизању споразума у области туризма.

Потписивање споразума планирано је за наредни самит "Отвореног Балкана" у Охриду, навела је министарка Матић и додала да је највише разговора било на управо на ту тему, односно усаглашавања основних тачака које би требало да буду потписане.

"Поред тога разговарали смо још о неким активностима које би требало да предузмемо када се говори о појачаној сарадњи у сектору туризма пре свега о успостављању једне дигиталне платформе која би требало да се направи у сектору туризма у склопу иницијативе 'Отворени Балкан'", навела је министарка Матићева након разговора са албанском колегиницом.

Две министарке су разговарале и о додатним активностима које би требало да се одвијају у склопу заједничког тржишта, а које би допринело што већој промоцији како туристичких дестинација Србије у Албанији тако и туристичких дестинација Албаније у Србији.

"Све то имајући у виду да је јако повећан број наших туриста и да су подаци које је рецимо албанска министарка овде изнела данас, за нас су били донекле изненанђујући  да је чак 100.000 српских туриста прошле године посетило Албанију", навела је министарка Матић.

Састанку су присуствовали и амбасадор Србије у Тирани Слободан Вукчевић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и други.

Делегација Србије предвођена министарком Матић сутра ће у Тирани учествовати на регионалној конференцији посвећеној туризму.

Међу учесницима скупа најављени су и Горан Ђуровић, министар економског развоја Црне Горе, Алесандра Прианте директорка регионалног одељења за Европу Светске туристичке организације (УНВТО), Крешник Бектеши министар економије Северне Македоније, Сташа Кошарац министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Младен Гргић директор Агенције за инвестиције у Црној Гори, Емир Ђикић директор Секретаријата ЦЕФТА и други.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи