Читај ми!

Србија на Сајму привреде у Мостару

Након две године паузе, у Мостару је отворен 23. Међународни сајам привреде, на којем се, на свом националном штанду, представља и Србија.

На свечаној церемонији отварања Сајма, обратили су се премијерка Србије Ана Брнабић, председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија, премијер Хрватске Андреј Пленковић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.

На простору од око 30.000 метара квадратних излагаће више од 20 земаља региона и ЕУ. Ове године земља партнер је Мађарска, а Србија је то била 2018. године.

Сијарто је рекао да је Мађарска на овом Сајму заступљена са 24 предузећа да би се, како је рекао, додатно ојачала привредна сарадња.

"Мађарска влада подржава ова предузећа да би они са вама сарађивали што активније, да би трговали са вама и проводили инвестиције код вас и да на тај начин јачају односе земаља Западног Балкана, БиХ и Мађарске", рекао је Сијарто.

Присутнима се обратила и Брнабићева, наводећи да је наш регион је релативно мали, тако да све што можемо заједно да урадимо директно доприноси томе колико добро живимо, без обзира на државу у којој живимо.

"Свака нестабилност у региону директно се одржава на све нас. Зато нам је важно да додатно инвестирамо у инфраструктурно повезивање, путеви су оно што нас спаја и Република Србија и влада Републике Србије су због тога посебно фокусиране на инфраструктурне пројекте", рекла је Ана Брнабић.

На Националном штанду Србије у Мостару представљена је производња виљушкара "Јовић сервис и ремонт", школског намештаја "Техно-економик", веша "Пироћанац", намештаја "Еуропласт Динић", вина и безалкохолних пића "Рубин" из Крушевца...

Мостарски сајам привреде по броју излагача и посетилаца, једна је од најважнијих сајамских изложби у Босни и Херцеговини.

Током Сајма биће одржана и подсајамска манифестација - Сајам туризма Мостар, која ће представити и промовисати туристичке потенцијале и повезати понуде туристичких агенција.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи