Читај ми!

Вучић у Прибоју: Ускоро још један погон турског "Флекса"

Председник Александар Вучић започео је посету Прибоју обиласком Слободне зоне у том граду, као и турске компаније "Flex academy" и након разговора са турским инвеститором најавио да ће у том граду бити направљен још један погон. Обишао је и компанију "Инмолда", где је поручио да је поносан што се показује да и наши људи могу да направе велики успех.

"Запослићете још 150 људи - свака част. Ово је прави муштулук. Овде су вредни људи, само је питање да ли ће бити довољно људи", рекао је Вучић представницима турске компаније.

Вучић је поручио представницима компаније "Флекс академи" да ће Прибој ускоро добити и гас.

"Ове године имаћете овде гас", нагласио је Вучић.

Обиласку Слободне зоне Прибој и компанија присуствују министарка привреде Анђелка Атансковић и амбасадор Турске Хами Аксој.

Турска компанија Флекс академи на 20.000 квадратних метара пословног простора од 2017. године производи црева, челичне и пластичне водоводне цеви. Има 300 радника просечне старости испод 30 година, а 50 одсто су жене.

Извози у земље ЕУ, Русију и Америку, а планирано је да ове године продају робу за више од 22 милиона евра. Од 2017. компанија послује у објекту некадашњег ФАП-а.

 

Посета "Илмонду"

После посете "Флексу" Вучић је обишао у Слободној зони у Прибоју и погон "Инмолда", једне од најуспешнијих домаћих компанија, истичући да је та компанија на нивоу успешних немачких фирми, те да је поносан што се показује да и наши људи могу да направе велики успех.

"Инмолд" је породична компанија, са седиштем у Пожеги, основана 2006. године, а основна делатност је израда висококвалитетних алата за бризгање пластике и обојених метала, а поред тога, баве се и израдом ИМЛ робота. У погону у Прибоју ради 100 људи, а у седишту у Пожеги 400 запослених.

Власник фабрике Горан Јанковић упознао је председника Вучића са плановима, показао му производни погон, као и машине и алате које користе у производњи. Истакао је да "Инмолд" ради за већину страних фирми које послују у Србији, попут "Леонија", "Грунера", "Данијелија", "Горења"...

"Стварно је дивно, поносан сам што је једна породица ово направила", рекао је Вучић. Додао је да је посебно богатство то што види младиће од 16, 17 и 18 година, који уче посао.

Међу њима је и седамнаестогодишњи Игор, који је бравар-заваривач, а Вучић је указао да ће његова плата за пет до 10 година бити једна од највећих у земљи, у рангу директора, јер су радници тог профила веома тражени.

Упознао је и двојицу осамнаестогодишњих младића, који ће почети да раде у тој фирми, и поручио им да је добро да имају сигурну будућуност, али и да се ускоро ожене.

"Питао сам ако било шта можемо да помогнемо овој фирми, јер помоћ оваквим српским пословним људима нема цену", поручио је Вучић.

Додао је да његов саветник, Немац Јерг Хескенс каже да је фирма на нивоу успешних немачких фирми из региона Шварцвалд.

"Онда је јасно да наши грађани све могу да ураде", рекао је Вучић. "Још само ауто-пут до Пожеге да завршимо", рекао је Вучић. Како је рекао, нова радна места у Прибоју значе много.

"То су велике ствари за будућност Прибоја, само да ми друге глупости не направимо. Иначе, страх од економског стања не постоји, напредоваћемо брже од свих других", рекао је Вучић.

 

Вучић ће имати и састанке са руководством општине, привредницима, верским заједницама и грађанима.

Председник Вучић дошао је у Прибој између осталог и на позив овдашње муслиманске заједнице коју предводи ефендија Харун Еминагић, која га је позвала на разговор након два инцидента на националлној и верској основи од којих је један изазван снимком са прославе дечјег рођендана на коме је група грађана, међу којима је било неколико полицајаца, певала песму увредљивог садржаја за Бошњаке.

Виновник другог сличног инцидента је осамнаестогодишњи младић из Прибоја који је на Божић, такође, певао песму увредљивог садржаја за грађане бошњачке националности.

Планирано је да Вучић у дворишту Хасанагине џамије разговара са Еминагићем и грађанима Прибоја.

Председник Србије своју посету Прибоју завршиће обиласком манастира Светог Николе у Бањи код Прибоја, споменику културе од изузетног значаја.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару