Читај ми!

Додик: Победио сам на изборима за председника

Српски члан Председништва БиХ и кандидат за председника Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да је добио председничке изборе на бази пребројаних 98 одсто гласова и да у односу на другопласираног има 29.000 гласова више.

Милорад Додик је, на конференцији за новинаре у Београду, оценио да је реч о недостижној разлици, имајући у виду да треба да се преброји још око 12.000 гласова.

Оценио је да део јавности и медија у Србији покушава да створи неповерење према председничким изборима у Републици Српској.

Према његовим речима, ЦИК БиХ је наложила да се прво броје гласови за Председништво БиХ, након тога ПС БиХ, а тек онда за председника и НС РС, оцењујући да је реч о манипулацији.

"Ово је резултат узурпације странаца, јер БиХ нема ништа са изборима за председника Републике Српске и НС РС, али је то раније наметањем дато ЦИК БиХ", рекао је Додик и додао да би у ЦИК- требало да седе независни кандидати, што, каже, сада није случај, јер их има из ПДП-а и СДС-а.

Додик је нагласио да се само један од 31 кандидата за председника Републике Српске жали на резултате избора, док сви остали ћуте.

"Атмосфера опозиције се индукује са стране", рекао је Додик.

Додик је на конференцији за новинаре под називом "Са актуелном влашћу Република Српска стабилна и сигурна и на највишем нивоу српског становишта" истакао да су односи РС и Србије пуни разумевања и добри, наводећи да има више договорених пројеката, а да неке од њих, попут изградња хидроелекртане Бук Бјела или гасовода према Бањалуци, БиХ, како је рекао, покушава да оспори.

Што се тиче укупне ситуације у БиХ, Додик је рекао да је БиХ подељено друштво, уз интервенционизам међународне заједнице, те додао да не верује у БиХ коју су наметнули странци, већ у уставну БиХ.

"Ако она буде на нашу штету, такву БиХ ћемо одбацити и борићемо се за дејтонску БиХ, док то буде имало смисла. БиХ је у лошој ситуацији, таква БиХ нема шансу и тешко је објаснити. Ову БиХ су створили странци, а не народи у БиХ. Они тамо чувају свој неред који су направили у БиХ", рекао је Додик.

Поручио је да РС нема никакву ратну опцију и да се залаже за мир. Навео је да "РС има већи степен међународног признања него што га има Косово и власт у Приштини".

Додик је поновио да "одбацује представника Кристијана Шмита, јер он то није".

Опозиционе партије из Републике Српске синоћ су у Бањалуци организовале протест због сумње у изборне неправилности.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи