Додик: Тражићу измештање Амбасаде БиХ у Јерусалим

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће упутити захтев Председништву БиХ да Амбасада БиХ буде премештена из Тел Авива у Јерусалим, јер је то. како је истакао, интерес САД.

Додик је рекао да је премештање амбасада из Тел Авива у Јерусалим "високи интерес САД", што је, додаје, могло да се види и пре неколико дана када је председник Србије Александар Вучић био у Вашингтону.

"Зашто ми то не бисмо урадили ако нам је стало до америчке подршке", рекао је Додик у обраћању на посебној седници Народне скупштине Републике Српске.

Додао је да ће то рећи и заменику помоћника државног секретара САД Метјуу Палмеру који долази у посету Сарајеву.

"Премештање Амбасаде у Јерусалим значило би и Израелу и САД и ако амерички председник Доналд Трамп на томе инсистира, онда како се може директнија ствар добити од мене", рекао је Додик, преноси РТРС.

Kомшић: Додикова најава лицемерна и смешна

Члан Председништва БиХ Жељко Kомшић, који је у то тело изабран гласовима Бошњака, оценио је Додикову најаву као "лицемерну и смешну".

"Ово Додиково залагање за, како он каже, америчке интересе је лицемерно, а чак и смешно. Оно долази од човјека са америчке црне листе. Додик би да буде против НАТО-а, да се се противи заједничкој БиХ и САД против тероризма, да одбија америчке посматраче на изборима, па нема човека у БиХ који је више против америчких интереса", рекао је Kомшић, пренео је босанскохерцеговачки сервис регионалне телевизије Н1.

Тврди и да Додик на овај начин жели да прикрије свој сукоб са америчком администрацијом.

"О оваквим популистичким предлозима нема приче", рекао је Kомшић.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи