Мандићу, Кнежевићу и Зоговићу задржавање до 72 сата, почињу штрајк глађу

Тројица посланика Демократског фронта Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Милун Зоговић приведени су на саслушање у тужилаштво, након чега им је одређено задржавање до 72 сата. Они су почели штрајк глађу.

Из тужилаштва је саопштено да се они саслушавају у својству осумњичених, преноси РТЦГ.

Мандић, Кнежевић и Зоговић су задржани у полицији након синоћних инцидената у Скупштини.

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић је рекао да је у току државни удар који спроводе државне институције. Сва тројица су одлучила да почну штрајк глађу. 

Према оцени тужилаштва, Зоговић је осумњичен за напад на службено лице у вршењу службене дужности, а Мандић и Кнежевић за спречавање службеног лица у вршењу дужности.

Свој тројици се ставља на терет да су спречили председника парламента Ивана Брајовић да ради.

Инцидент се догодио током расправе о Закону о слободи вероисповести када су приведени посланици Демократског фронта. Осталих 19 особа су пуштене на слободу.

За то време, испред црногорске амбасаде у Београду је одржан протест а у Никшићу су се грађани сукобили с полицијом. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије