Читај ми!

Украјинско Министарство одбране под виртуелним нападом

Украјинско министарство одбране нашло се под хакерским нападом, а веб-страница министарства тренутно је недоступна, саопштио је украјински Центар за безбедност информација. И две украјинске банке имале су проблема са онлајн плаћањем и функционсањем мобилне апликације.

Украјински центар за стратешке комуникације и информациону безбедност, који је део тамошњег Министарства културе, није навео кривца за напад, али се у саопштењу сугерише да потиче из Русије.

"Није искључено да је агресор користио тактику малих прљавих трикова, јер његови агресивни планови не функционишу у великим размерама", истиче се у саопштењу.

Кијев је кривио Москву за сличне нападе и у прошлости, пошто је Русија почела да гомила више од 100.000 војника близу границе.

У поруци на почетној страници сајта украјинског Министарства одбране наводи се да је "у току одржавање".

Министарство је на Твитеру објавило да је веб-страница очигледно под сајбер нападом и да се ради на њеном оспособљавању.

Осхад банка је потврдила да је била под сајбер нападом који је резултирао успоравањем неких њених система. Центар за стратешке комуникације саопштио је да су корисници Приват банке такође имала проблема са плаћањем и банкарском апликацијом.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије