Читај ми!

Трамп у опроштајном говору: Покрет који смо започели је тек на почетку

Председник САД Доналд Трамп је у опроштајном говору позвао на молитве за нову администрацију у Белој кући, али није споменуо име свог наследника.

Доналд Трамп је навео да нарочито поносан на то што је први председник САД који није започео ниједан рат у последњих неколико деценија.

"Ове недеље, инаугурисаћемо нову администрацију и молићемо се за њен успех у очувању Америке безбедном и успешном", навео је Трамп у опроштајном говору који је објавила Бела кућа.

Напоменуо је да је "покрет који су покренули тек на почетку".

"Сада, док се припремам да предам власт новој администрацији у среду у подне, желим да знате да је покрет који смо покренули тек на почетку. Никада није било нечег попут тога. Веровање да нација мора да служи својим грађанима неће ишчезнути, већ ће јачати сваким даном", поручио је Трамп.

Председник САД, који сутра завршава свој мандат, захвалио се америчком народу.

"Служити као ваш председник, била је част коју је немогуће описати. Хвала вам за ову изванредну привилегију", рекао је Трамп.

Додао је да се не сме заборавити да је, упркос неслагањима, Америка нација оданих грађана који су љубитељи мира и који желе да њихова земља напредује на успешан и добар начин.

"Сви Американци су били ужаснути нападом на Капитол. Политичко насиље је напад на све што негујемо као Американци. То се никад не може толерисати. Сада, више него икада, морамо да се ујединимо око наших вредности које делимо", нагласио је Трамп у свом говору.

Говорећи о пандемији коронавируса, Трамп је истакао да жали за сваким преминулим од последица ковида 19.

"Произвели смо не једну, већ две вакцине рекордном брзином, а још њих ће брзо уследити. Рекли су да је то немогуће, али смо ми успели. То су назвали медицинским чудом, што и сад чине", казао је Трамп.

Навео је да би "другој администрацији за производњу вакцине било потребно три, четири, пет, а можда чак и до десет година", као и то да су они то учинили за девет месеци. 

Трамп је истакао да ће највеће наслеђе његовог мандата бити то што је вратио управљање земљом америчком народу.

"Радили смо на томе да изградимо земљу у којој сваки грађанин може да нађе сјајан посао и подржи своје дивне породице. Борили смо за заједнице у којима ће сваки Американац бити безбедан и школе у којима свако дете може да се школује", истакао је Трамп.

Трамп је на крају говора рекао да не постоји ништа што америчка нација не може да постигне и да ће "наша будућност бити блиставија него икада раније".

"Одлазим са овог величанственог положаја верног и радосног срца, оптимистичног духа и са великим поверењем да ће, за нашу земљу и нашу децу, најбоље тек доћи. Хвала вам и збогом. Бог вас благословио. Бог благословио Сједињене Америчке Државе", рекао је Доналд Трамп.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару