Турски дрон убио 19 сиријских војника у Идлибу

У нападу турског дрона у провинцији Идлиб убијено је 19 сиријских војника.

Мета напада турског дрона били су конвој и војна база сиријске војске, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Турска је у недељу оборила и два сиријска борбена авиона, али су пилоти успели безбедно да се катапултирају.

Сиријска војска прогласила је ваздушни простор изнад северозападног дела Сирије затвореним за авионе и дронове, упозоривши да ће оборити сваку летелицу која прекрши забрану летења.

Русија, кључници ослонац сиријске владе, упозорила је да не може да гарантује безбедност турских авиона над ваздушним простором Сирије.

Тензије у сиријској покрајини Идлиб ескалирале су прошле недеље када су у ваздушном нападу погинула 33 турска војника. Анкара је за напад оптужила режим у Дамаску.

Сиријска војска, уз помоћ Русије, покушава да поврати контролу над Идлибом, територијом коју још увек контролишу побуњеничке групе које имају подршку Турске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије